Síelőket sodort el a lavina Franciaországban

Síelés Család Levél a veronai buszbalesetben elhunyt fiatalok nevében
Vágólapra másolva!
Síelőket sodort el kedd délelőtt egy lavina egy sípályán a francia Alpokban – közölte a helyi csendőrség. A France3 francia közszolgálati televízió helyszíni tudósítója szerint senki nem sérült meg, a hegyi mentők befejezték a helyszínen a munkát.
Vágólapra másolva!

A francia Alpokban elsodort síelők között senki sem sérült meg súlyosan. A sípálya vezetősége megerősítette, hogy befejeződött a kutatás. Nincsenek áldozatok, csak néhány síelőt elcsapott a lavina okozta szélfúvás, ez okozta az ijedséget.

A baleset ismételten Tignes település sípályáján történt, ahol

február közepén három francia snowboardos – egy család tagjai – és kísérőjük halt meg egy lavinaomlásban.

Korábban a csendőrség szóvivője még azt mondta, hogy a szemtanúk szerint sokan vannak a hógörgeteg alatt. A mentési munkálatokat nehezítették a rossz időjárási viszonyok, amelyek miatt egyelőre helikoptert nem lehet a helyszínre küldeni,

a hegyi mentők gyalog próbálták megközelíteni a baleset helyszínét.

A riasztást reggel 10 órakor kapta a csendőrség. Kedden a lavinaveszélyt 4-esre jelezték az ötös fokozatú skálán a környékbeli sípályák a lezárt pályákon és a pályákon kívül, de az nem vonatkozott arra a pályára, ahol a baleset történt.

Az idei síszezon kezdete óta 14 lavinabaleset történt a francia Alpokban és a Pireneusokban, ezekben heten vesztették életüket. Tavaly 45 hóomlásban 21-en meghaltak.