Halálosan megfenyegettek egy 17 éves muszlim lányt egy tánc miatt

Magyar lányok külföldi pasival: Ha kell, felkötöm a hidzsábot (18+)
Vágólapra másolva!
Videóra vettek egy muszlim tinédzsert Birminghamben, ahogy táncol, pontosabban twerkel másokkal az utcán. Csakhogy a videót nagyon sokan megnézték, a muszlimok többsége pedig felháborodott a történteken. Megfenyegették, hogy tiszteletlen viselkedése miatt meg fogják ölni. 
Vágólapra másolva!

A fiatal muszlim lány hidzsábot viselve táncolt az angliai Birminghamben egy lánnyal, illetve egy utcai előadóval – írja a Daily Mail.

A fiatalok táncáról készült videó hamar elterjedt a közösségi médiában: a felvételen az látszik, hogy a muszlim lány zenére twerkel egy maszkot viselő férfival, ami szemmel láthatóan a köréjük gyűlt tömegnek is tetszett. Az utcai táncolás azonban a muszlimok körében megbotránkozást váltott ki. A videó alatt kikeltek a muszlim kommentelők:

A lány később nyilvánosan elnézést kért egy YouTube-interjúban, amiben azt mondta: tudja, hogy tiszteletlenül viselkedett a vallási fátyolban. A lány elmagyarázta, hogy a barátaival vásárolni mentek a belvárosba, amikor az utcai zenét meghallották, és gondolta, beáll a performanszba.

– mondta egy másik kommentelő.

A fiatal lány végül már mással próbált magyarázkodni:

Elnézést kérek a tiszteletlenségemért minden hidzsábot hordó nőtől és lánytól, tanultam a hibámból, soha nem csinálok többé ilyet" – mondta.