RMDSZ: Húsz éve magyarellenes Marosvásárhely polgármestere

Kelemen Hunor RMDSZ elnöke RMDSZ ügyvezető elnöke költő politikus romániai magyar író újságíró
Kelemen Hunor RMDSZ elnöke RMDSZ ügyvezető elnöke költő politikus romániai magyar író újságíró 2017.02.09.
Vágólapra másolva!
Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke azt mondta, a marosvásárhelyi polgármester az elmúlt húsz évben mindig is magyarellenes módon nyilvánult meg. Azt is mondta, hogy Dorin Florea ismét akadályokat próbál gördíteni a székely szabadság napján tartandó tiltakozó megmozdulás elé.
Vágólapra másolva!

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke azt mondta: "Dorin Florea már nem tudja meglepni". Csak azon csodálkozik, hogy még mindig vannak olyan magyar emberek Marosvásárhelyen, akik nem veszik észre Florea magyarellenességét.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal ugyanis szerdán közleményben tudatta: nem járult hozzá ahhoz, hogy a székely szabadság napjának résztvevői felvonuljanak pénteken Marosvásárhelyen. A közlemény szerint a városháza csupán ahhoz járult hozzá, hogy a megmozdulás tíz résztvevője a járdán haladva elvigye a prefektusi hivatalba a demonstráció petícióját.

– mondta Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A politikus egy korábban egyeztetett program miatt nem tud részt venni a marosvásárhelyi székely szabadság napján.

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal annak ellenére próbálja korlátozni a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) pénteki tömegmegmozdulását, hogy tavaly júniusban jogerős bírósági ítélet született arról, a 2016-os és 2017-es demonstráció 2015 elején tett bejelentése jogszerű volt, és a bíróság arra kötelezte a polgármesteri hivatalt, hogy vegye tudomásul a bejelentést.