Rendőrnek öltözött fegyveresek raboltak egy repülőtéren

Vágólapra másolva!
Legalább másfélmillió dollárt raboltak el rendőrnek öltözött fegyveresek a johannesburgi nemzetközi repülőtéren, miután kocsikkal behajtottak a reptér egyik biztonsági területére és feltartóztatták a biztonsági őröket.
Vágólapra másolva!

A támadók rendelkeztek a biztonsági területre való belépéshez szükséges különleges engedélyekkel. Néhányan fegyverrel tartóztatták fel a biztonsági szolgálat embereit, közben a többiek feltörtek egy Londonba induló konténert.

27 darab készpénzzel megtöltött zsákkal távoztak.

Egyes források szerint azonban nem másfél, hanem több, 15 millió dollárt raboltak el. A rendőrség mindenesetre - ahogy az gyakran szokás - nem hozta nyilvánosságra az összeget.

Egy meg nem nevezett forrás azt mondta, ahhoz, hogy valaki ilyen rablást végrehajtson, ismernie kell a járatszámokat, az érkezési és indulási időpontokat.

Az ilyen jellegű információhoz csak a légitársaság vagy a biztonsági cég valamelyik bennfentese által lehet hozzájutni.

Khomotso Phalhane országos rendőrparancsnok azt mondta, a rablást követően találtak egy, a rendőrséghez tartozóként álcázott autót, amelyet feltevésük szerint a rablásnál használhattak. A rendőrség nem tartja kizártnak, hogy "belső munkáról" van szó, az ügyben indított vizsgálat során rendőröket is kihallgatnak. A repülőtéren megemelték a biztonsági készültséget.