Levélben gratulált Áder Jánosnak a lengyel államfő

október 23. 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évforduló díszünnepség Kossuth tér
Andrzej Duda lengyel (b) és Áder János magyar köztársasági elnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából, 1956-2016 - A szabad Magyarországért! címmel tartott díszünnepségen az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2016. október 23-án.
Vágólapra másolva!
Andrzej Duda lengyel elnök levélben gratulált Áder Jánosnak csütörtöki újraválasztásához, meggyőződését fejezve ki, hogy a hagyományos lengyel-magyar barátság tovább fog fejlődni.
Vágólapra másolva!

- Nem titkolt örömmel fogadtam újraválasztásának hírét - fogalmazott Andrzej Duda. Mint írta, bízik abban, hogy az eddigi szoros együttműködést a jövőben is sikeresen folytatják, mindkét nemzet és ország javára.

Andrzej Duda lengyel és Áder János magyar köztársasági elnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Arról biztosította a magyar államfőt, hogy


Meggyőződésének adott hangot, hogy "a hagyományos lengyel-magyar barátság gyümölcsöző továbbfejlesztése" továbbra is folytatódni fog a kétoldalú kapcsolatok, a nemzetközi és regionális szervezetek, illetve kezdeményezések különféle fórumain.

A lengyel és a magyar államfő

legközelebb március 24-én és 25-én találkozik egymással

a közép-lengyelországi Piotrków Trybunalskiban, a 11. lengyel-magyar barátság napja alkalmából.