Rengeteg a halott a szemétdombcsuszamlás miatt

Thilafushi Maldív-szigetek szemétlerakó
Garbage from the Maldivian capital Male is pushed into the water 08 January 2005 as part of a land reclamation project to expand the man-made Thilafushi industrial island near Male. The Asian tsunami-disaster that struck the Maldives swept over amost all the islands in the archipelago, including this one killing at least 82 people. The Maldives say it needs at least 1.5 billion dollars for immediate relief and reconstruction work. AFP PHOTO/Sena VIDANAGAMA. / AFP PHOTO / SENA VIDANAGAMA
Vágólapra másolva!
Legalább 65 ember vesztette életét szemétdombcsuszamlás miatt a hét végén Etiópiában. A csuszamlás idején másfélszázan voltak a hulladékhegy tövében.
Vágólapra másolva!

Majdnem duplájára emelkedett az Addisz-Abeba városában bekövetkezett szemétdombcsuszamlás áldozatainak száma. A városháza szóvivője közölte, hogy

a halottak száma elérte a 65-öt.

A szombat esti szerencsétlenség áldozatai között sok a nő és a gyermek. Vasárnap még harmincöt halálos áldozatról számoltak be a hatóságok, de ez a szám mára szinte megkétszereződött.

Szeméttelep. A kép illusztráció. Forrás: AFP/Sena Vidanagama

Harminchét embert sikerült élve kimenteni, közülük ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. Egy helyi kórház vezetője szerint hétfőig 54 sérültet láttak el.

Egy helyi lakos korábban elmondta, hogy a csuszamlás idején mintegy másfélszázan voltak a hulladékhegy tövében.

A több mint ötven éve működő szeméttelepen naponta több százan dolgoztak a hulladék szétválogatásán, sőt sokan ott is laknak összetákolt viskókban.

Addisz-Abeba polgármestere ígéretet tett arra, hogy elköltöztetik az évente közel 300 ezer tonna hulladékot befogadó telep közeléből az ott lakókat.

Egy városvezető szerint a szerencsétlenség óta 300 embert költöztettek el.

A baleset oka továbbra sem ismert. A szeméttelepen az elmúlt két évben már történtek kisebb omlások, akkor két-három ember halt meg.