Vágólapra másolva!
Most van a hatodik évfordulója annak, hogy Bassár el-Aszad elnök rezsimje ellen kitört a lázadás Damaszkuszban, ezért szaporodnak a merényletek a fővárosban. Szombaton két merényletben halt meg 40 ember, ma legalább 25 áldozatot szedett egy öngyilkos robbantó.
Vágólapra másolva!

Öt napon belül már a második terrorcselekmény történt Szíria fővárosában. Damaszkusz központjában – az óvárostól nem messze – az Igazság Palotája bírósági épületében követte el a tettes. A merénylő bejutott a bejáraton, a rendőrség pedig megpróbálta útját állni. Ekkor hozta működésbe robbanószerkezettel ellátott mellényét. A támadást egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta.

  • a 25 halálos áldozat mellett számos sérültje is van a terrortettnek a SANA szíriai állami hírügynökség közlése szerint.
  • 29 halottról – zömében civilek – számolt be az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja. Sok sérült állapota válságos.

Múlt szombaton 40 – más források szerint 74-en – haltak meg egy kettős robbantásban Damaszkusz óvárosában. A halottak között sok iraki síita zarándok volt, akik azért mentek Szíriába, hogy meglátogassanak egy ősi temetőt Damaszkusz óvárosában.

Az al-Kaida terrorszervezethez köthető szíriai szélsőséges csoport, a Dzsabhat Fatah es-Sám

jelentkezett vasárnap a kettős merénylet elkövetőjeként. A csoport a világhálón tudatta, hogy két öngyilkos „dzsihadistája” hajtotta végre a támadásokat.