Lövöldözésben megsérült több diák Franciaországban

Vágólapra másolva!
Hatalmas pánik volt délelőtt egy franciaországi iskolában, ahol lövöldözni kezdett egy 17 éves diák. Azt hitték sokan, hogy terrortámadás történik. Riasztották a kommandósokat is. Hárman megsérültek, a lövöldözőt pedig elfogták.
Vágólapra másolva!

Egy 17 éves fiú rontott be az iskolába tanítás közben Franciaországban, Grasse-ban, ő kezdett lövöldözni. Az iskola igazgatóját vette célba – írja a France24.com. Az első hírek szerint a fiúnak egy társa is volt, de most úgy tűnik, hogy egyedül lőtt.

Hatalmas pánik volt az iskolában, a kommandósokat is riasztották, mert azt hitték, hogy terrortámadás történt. A városban mindenkit arra kértek, hogy maradjon otthon, nehogy újabb támadás történjen.

A lövöldözésben hárman sérültek meg, de összesen nyolcan szorultak orvosi ellátásra, mivel öten sokkot kaptak. A sérültek között van az igazgató is. A késő délutáni rendőrségi közlés szerint egyik sebesült állapota sem életveszélyes.

Egy 17 éves fiút elfogtak, aki puskával, két pisztollyal és két gyakorlógránáttal volt felfegyverkezve. A korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, hogy a fiú egyedül lőtt, nem volt társa.

A lövöldözés Nizzától 44 kilométerre történt. Nizzában tavaly júliusban egy kamion hajtott a tömegbe, akkor 86 ember meghalt.

A Sky News a francia belügyminisztérium szóvivőjére hivatkozva azt írta, nyolcan sérültek meg, egyikük sérülése sem életveszélyes. Külföldi oldalak szerint hárman a lövöldözésben, öten pedig menekülés közben sérültek meg, az MTI szerint azonban öten sokk miatt szorultak orvosi ellátásra. A Sky News azt is írja, hogy eredetileg egy másik diák volt a célpont, az igazgató pedig akkor sérült meg, amikor őt próbálta megmenteni.

Az egyik diák azt mondta, épp az ablakot akarta becsukni, amikor meglátott egy fiút, aki ránézett, majd a levegőbe lőtt, és elszaladt – írja a Daily Mail.

Többen a szomszédos áruházba menekültek, mások az iskolában rejtőztek el.

Úgy tudni, az elfogott 17 éves fiú korábban az iskolai lövöldözésekre keresett rá az interneten.

A rendőrség közlése szerint nincs ok feltételezni, hogy a lövöldözés terrorista indíttatású volt. A belügyminisztérium szóvivője, Pierre-Henry Brandet ugyanakkor délután azt mondta: túl korai az indítékról beszélni.

- ebben foglalta össze a történteket és azok indítékát kora este Najat Vallaud-Belkacem francia oktatásügyi miniszter, aki Grasse-ba sietett, miután értesült a lövöldözésről.

Fabienne Atzori, Grasse ügyésze határozottan kizárta, hogy terrorista vonatkozása lenne a lövöldözésnek.