A Hamász halálra ítélt két drogkereskedőt

Vágólapra másolva!
A Hamász szélsőséges palesztin szervezet katonai igazságszolgáltatása vasárnap halálra ítélt két palesztin drogkereskedőt; ez volt az első ilyen eset azóta, hogy, az iszlamista mozgalom tíz éve átvette az uralmat a Gázai övezetben.
Vágólapra másolva!

Az egyik drogkereskedőt, egy 40 éves férfit golyó általi, míg 26 éves társát kötél általi halálra ítélték. A két rafahi civil mellett egy harmadikat kényszermunkára ítéltek.

A Hamász bíróságain

eddig csak gyilkosságért és Izraellel való összejátszásért szabtak ki halálbüntetést.

Az Emberi Jogok Palesztin Központja (PCHR) bírálta, hogy a civileket katonai bíróság elé állították, amelyek sokszor kínzással csikarnak ki vallomásokat a gyanúsítottakból.

Csak januárban annyi dorogot foglaltak le, mint tavaly

A Hamász belügyminisztériuma közölte, hogy csak januárban 1250 zacskó marihuánát és 400 ezer kábító hatású Tramadol kapszulát foglaltak le a kábítószer-kereskedőktől, nagyjából annyit, mint 2016-ban összesen. Az elmúlt hónapokban több mint egymillió dollár (nagyjából 300 millió forint) értékben foglaltak le drogokat a gázai övezetbeli hatóságok.

Elméletileg minden halálbüntetést jóvá kellene hagynia a Palesztin Hatóság vezetőjének, Mahmúd Abbásznak, akinek hatalmát a Hamász nem ismeri el. Az év eleje óta 14, míg az elmúlt tíz évben összesen 106 esetben szabtak ki halálbüntetést a gázai bírák a PCHR tudomása szerint.