Csak öt év után adna segélyt a külföldieknek Ausztria

diplomacy Horizontal
Sebastian Kurz
Vágólapra másolva!
Csak öt év után folyósítaná a külföldieknek juttatható szociális támogatást Sebastian Kurz osztrák külügyi és integrációs miniszter. Az Ausztriában dolgozó uniós állampolgárok pedig annyi segélyt kapnának gyerekeik után, hogy az összeg igazodjon a hazájukban járó összeghez.
Vágólapra másolva!

Azért lenne szükség arra, hogy csak öt év után járjon szociális segély a külföldi bevándorlóknak, hogy ne legyen a gazdasági bevándorlók úti célja Ausztria – erről beszél Sebastian Kurz az Österreich című lap mai számában. Az osztrák külügyi és integrációs miniszter szerint, amennyiben valaki elveszti a munkáját, vissza kellene utaznia abba az uniós országba, ahonnan jött, vagy egy másik tagállamba, ahol munkát talál.

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter sokallja azt, amit Ausztria külföldiek szociális támogatására fordít Forrás: AFP/Vano Shlamov

Az újság szerint

az Ausztriában élő munka nélküli kelet-európaiak száma 2011 óta 200 százalékkal, 50 ezerre nőtt.

.
A politikus azt is sokallta, hogy Ausztria évente 250 millió eurót fizet külföldön élő gyerekek után, ezért az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást a származási ország szintjéhez igazítanák.

„Az Európán belüli szabad munkavállalás nagy dolog, de a hiányosságokat ellensúlyozni kell” – idézte a minisztert egy másik osztrák lap, a Kronen Zeitung. Kurz szerint

A lap által közölt számok alapján a munkanélküliek 30 százaléka nem osztrák állampolgárságú.

Az osztrák kormánykoalíció február végén a munkahelyteremtést és a helyi munkaerő foglalkoztatását ösztönző intézkedésről állapodott meg. Eszerint meghatározott ideig felére csökkentenék a bizonyos alkalmazottak után befizetendő költségeket. Az intézkedés célja továbbá, hogy a jövőben nem engednének be olcsó munkaerőt az országba. Az intézkedés júliustól léphet életbe.