Krokodil ölhetett meg egy halászt

2017.03.20. 10:30

Krokodil ölhette meg azt a 35 éves férfit, akinek holttestét hétfő reggel találták meg a queenslandi vadvédelmi hatóság emberei. Egy 18 éves fiút a karján harapott meg vasárnap egy krokodil, az ő életét sikerült megmenteni.

Warren Hughes szigonyhalász eltűnését szombat éjjel jelentették be, miután csónakját és szigonypuskáját megtalálták Innisfail közelében.

A nyomok alapján egy négy méter hosszú krokodilra gyanakszanak.

A hatóság és a rendőrség keresi a krokodilt, ha megtalálják, megölik.

A környéken nemcsak a krokodiloktól, hanem a cápáktól is tartani kell.

IllusztrációForrás: Wikimedia Commons

Vasárnap kora reggel fogadásból egy 18 éves ausztrál fiú ugrott bele az észak-queenslandi Johnstone folyóba ott, ahol korábban egy három és fél méteres krokodilt fotóztak le.

Lee de Paauw-ra rátámadt egy krokodil, a karján harapta meg. A barátai azonnal segítségért rohantak, végül sikerült kimenteniük.

Daniel Rumsey, az Australia Zoo hüllőszakértője szerint öt százalék az esélye, hogy egy három és fél méteres krokodil támadását valaki túlélheti. Azt mondta:

Ha nem a karján éri a harapás, már nem élne.

A cairnsi kórház orvosai (az első híradásokkal ellentétben) meg tudták menteni a fiú karját, teljesen rendbe fog jönni.

Steven Miles queenslandi környezetvédelmi miniszter korábban arról beszélt, hogy nem látnak elég bizonyítékot arra, hogy meg kellene ritkítani a ragadozó hüllők számát.

"Mióta a krokodilra nem szabad vadászni, a populációk újra szaporodni kezdtek, de nem tudjuk, milyen mértékben, és azt sem, hogy a számuk továbbra is gyarapszik-e, vagy a testméretük nőtt meg" – mondta a miniszter, aki felmérést tervez a ragadozók elterjedéséről.