Szilánkosra törte az iskolaigazgató orrát egy párizsi bukott diák

Creteil
Vágólapra másolva!
A hétfő esti francia elnökjelölti vitán is téma volt az iskola erőszak, egyáltalán, a pedagógusok nehéz helyzete. Néhány órával később, kedd reggel fél 10 körül Párizs egyik problematikusnak tartott elővárosában, Créteilben egy gyerek kegyetlen összeverte az igazgatót.
Vágólapra másolva!

A Saint-Exupéry középiskolában, Créteilben egy 16 éves, de már többször megbukott diák cirkuszolt az órán. Éppen az igazgató tanított, és egy idő után ki akarta dobni az óráról a gyereket. Szólt neki, hogy menjen ki. A fiú el is indult az ajtó felé, mert váratlanul odalépett az igazgató elé, és ököllel elkezdte ütni a fejét. Majd kirohant. Ezután hívták a mentőket és a rendőröket, az igazgatót kórházba vitték. Agyrázkódása van és szilánkosra tört az orra. Az AFP szerint a fiút elfogták a rendőrök és őrizetbe is vették.

Forrás: Origo

Két hete egy másik párizsi elővárosban is véresre verték az iskola vezetőjét, ott az igazgatónőt. Az volt a bűne, hogy rászólt egy 13 éves kamaszfiúra, hogy vegye le a kapucniáját az órán. Erre nem volt hajlandó, sőt, elkezdte ütni a középkorú tanárnő-igazgatónő fejét.