Izraeli katona halt meg a buszmegállós támadásban

Buszmegállóban várakozók közé hajtott egy palesztin Ciszjordániában
RAMALLAH, WEST BANK - APRIL 6 : Israeli soldiers and police inspect the scene of a car ramming attack near the Israeli settlement of Ofra, north of Ramallah, 06 April 2017. One Israeli was killed and another wounded in the car-ramming attack near the settlement. Issam Rimawi / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Buszmegállóban várakozó katonák közé hajtott autójával egy palesztin terrorista a ciszjordániai Ofra településen. A gázolásban egy izraeli katona meghalt, egy másik pedig megsebesült.
Vágólapra másolva!

Buszmegállóba hajtott egy palesztin támadó, a támadásban meghalt egy 20 éves fiatal katona, aki a Goláni elitalakulatnál töltötte a katonai szolgálatát – közölte a ynet nevű oldal.

Szemtanúk szerint a támadó a buszmegállóhoz közeledve gyorsított, és autójával a várakozók közé hajtott.

Az izraeli katona a helyszínen meghalt, egy másik, 19 éves társát könnyebb sérülésekkel egy jeruzsálemi kórházba vittek. A támadót a kiérkező biztonságiak őrizetbe vették.

Forrás: AFP/Anadolu Agency/Issam Rimawi

Hasonló gázolásos támadást legutóbb januárban követtek el Izraelben, amikor egy jeruzsálemi merénylő teherautójával városnéző túrán lévő katonák közé hajtott. A terrorista

megölt négy katonát, tizenötöt pedig megsebesített.

2015 ősze óta számos késeléses, gázolásos és fegyveres merényletet próbáltak elkövetni palesztinok.

Ezekben a támadásokban 42 izraelit, valamit két amerikai turistát öltek meg.

A másfél éve tartó erőszakhullám Izrael szerint az uszító palesztin politika miatt robbant ki. A palesztinok szerint azonban a több évtizedes izraeli megszállás és a saját államiságuk megszületésének késlekedése okozta frusztráltság vezet az újabb és újabb merényletekhez.