Kezdeti lehűlés után ismét melegszik az idő

Orosháza, 2016. február 1. Esőcseppek a hóvirágon Orosházán 2016. február 1-jén. Az enyhe időjárás miatt már nyílik a hóvirág. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Erős széllel, lehűléssel, borúsan, esősen kezdődik a hétvége, a leghidegebb órákban fagypont körüli értékekre is készülni kell. Aztán ismét egyre több lesz a napsütés, és néhol már 20 Celsius-fok körüli meleg is lehet.
Vágólapra másolva!

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Emellett több helyen megerősödik, főként a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-7 fok között, de északkeleten néhol 0 fok körül alakul. A nappali maximumok 8-13 fok között alakulnak – olvasható az Országos Meteorológiai előrejelzésében.

Szombaton is többfelé megerősödik a szél, helyenként lehetnek záporok, de már több-kevesebb napsütés is várható. A minimumhőmérséklet általában 3-8 fok között alakul, de északkeleten, a szélvédett völgyekben egy-két fokkal hidegebb lehet. Napközben 13-18 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7 fok között alakul, de talajmenti fagyra is számítani kell. A legmagasabb hőmérséklet 16-21 fok között várható - olvasható az előrejelzésben.