Utcai harc lett a venezuelai tüntetésből

Venezuela: Massive opposition protest continues in Caracas
Kedd óta tartanak a tüntetések
Vágólapra másolva!
A venezuelai rendőrség és az aktivisták heves utcai harcába torkollt a Nicolás Maduro elnök vezette szocialista kormány elleni caracasi tüntetés csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A rendőrség könnygázgránátokat vetett be és gumilövedékeket lőtt a tiltakozók tömegébe, míg az aktivisták kövekkel dobáltak vissza. Tizennyolcan megsérültek.

Az ellenzéki tüntetők a venezuelai parlament épületéhez próbáltak eljutni, hogy kifejezhessék az ellenzéki többségű törvényhozás képviselői melletti szolidaritásukat.

Kedd óta tartanak a tüntetések Forrás: AFP/Citizenside/José Sierralta

A hatóságok az ellenzékiek keddi tüntetését is könnygázzal, úttorlaszokkal, vízágyúkkal és paprikaspray-vel oszlatták szét.

A venezuelai törvényhozás szerdán eljárást indított a legfelsőbb bíróság több kormányhű tagjának hivatalából való felmentésére, miután a bírói testület a múlt héten megfosztotta minden jogkörétől a parlamentet, valamint mentelmi joguktól egyes képviselőket. A legfelsőbb bíróság – komoly belföldi és külföldi bírálatokat követően – még szombaton visszavonta ezt a határozatát. A parlamenti ellenzék államcsíny előkészítésével vádolta a Maduro-kormányzatot.