Lezuhant egy hőlégballon Törökországban, egy turista meghalt

Vágólapra másolva!
Leszállás közben magasfeszültségű távvezetéknek ütközött, és lezuhant egy turistákat szállító hőlégballon Törökország középső részén vasárnap. A baleset következtében egy ember a helyszínen meghalt, mintegy húszan pedig megsérültek.
Vágólapra másolva!

Több hőlégballon szállt fel kora reggel a turisták körében igen népszerű Kappadókia régió Göreme nevű városából, hogy madártávlatból csodálják meg a különleges tájat.

Az erős szél Ortahisar város közelében nekisodorta a távvezetéknek az egyik leszálló hőlégballont, amely aztán a földhöz csapódott.

A balesetben egy francia turista azonnal meghalt, húsz másik utas - két francia, két kolumbiai, valamint tizenhat török állampolgár - megsérült. A legtöbben könnyebben sérültek meg, és ellátás után kiengedték őket a kórházból, de volt, akinek több csontja eltört.

Az utóbbi időben több hasonló baleset történt a kúpszerű geológiai képződményeiről, az úgynevezett tündérkéményekről híres Kappadókiában.


Februárban egy dán turista halt meg, amikor az erős szél a földhöz csapta a hőlégballont. Márciusban a hirtelen kedvezőtlenre forduló időjárás miatt három ballonnal történt hasonló baleset, és ezekben 49 turista sérült meg.

Nagyon sok turista kifejezetten azért keresi fel Kappadókiát, hogy hőlégballonról csodálhassa meg a világon egyedülálló, kivételes szépségű sziklás hegyvidéket.