Videóra vette a katona, hogy kislányokat molesztál

francia támadás Orly reptér repülőtér katona fegyver Párizs Franciaország
Párizs, 2017. március 18. A francia terrorelhárítás tagja a lezárt párizsi Orly repülőtéren, ahol járőröző katonák lelőttek egy szélsőséges muzulmán férfit, miután az megkísérelte elragadni egy társuk fegyverét 2017. március 18-án reggel. A támadó előzőleg meglőtt egy rendőrt Párizs egyik északi kerületében egy útellenőrzés során, majd elmenekült a helyszínről. A légi kikötő mindkét termináljának forgalmát felfüggesztették. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)
Vágólapra másolva!
A 40 éves francia katona két kislányt molesztált egy szállodai medencénél Burkina Fasóban. Felvételt is készített róla, ami most bizonyítékul szolgál a bíróságon. Korábban egy egész csapat francia katona ellen indítottak eljárást, mert Afrikában hat kislányt erőszakoltak meg. Az áldozatok 9 és 13 évesek voltak. De azt az ügyet ejtette a bíróság.
Vágólapra másolva!

Az ügyészek elmondták, hogy a katona filmre vette, ahogyan a két kislányt fogdossa egy szállodai medencénél. A felvételeket viszont elhagyta, és azok a lányok édesanyja kezébe kerültek, aki azonnal feljelentést tett. A katona kezdetben tagadta a vádat, majd beismert mindent.

A katona egy olyan csapatnak volt a tagja, akiket békefenntartónak küldtek az afrikai országba.

A férfi elhagyta Burkina Fasót, hogy franciaországi bíróság elé álljon. Ám a lányok édesapja, aki kettős állampolgár, francia és Burkina Fasó-i, ragaszkodik ahhoz, hogy Burkina Fasóban is tárgyalják az ügyet. Ezzel is

elkerülve a francia részrehajlást.

Majd hozzátette:

A férfi előrelátóan 10 év börtönt kaphat.

A molesztálást megelőző hónapokban volt egy másik hasonló eset is Afrikában. Egy csapat francia katonát is megvádoltak azzal, hogy a Közép-afrikai Köztársaságban hat kislányt erőszakoltak meg.

Az áldozatok 9 és 13 évesek voltak.

De azt a vádat végül megbízható bizonyítékok hiányában ejtették.