Felére fogyott a világ legnehezebb asszonya

health Vertical
This handout photograph released by The Saifee Hospital on March 9, 2017, shows Egyptian patient Eman Ahmed Abd El Aty as she lies in a hospital bed at The Saifee Hospital in Mumbai on March 8, 2017, after an operation. Indian doctors said March 9, 2017, that an Egyptian believed to be the world's heaviest woman had successfully undergone weight-loss surgery after losing over 100 kilogrammes (220 pounds). Eman Ahmed Abd El Aty, who previously weighed around 500 kgs, had not left her house in Egypt in over two decades until arriving in Mumbai last month for bariatric surgery. -------RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SAIFEE HOSPITAL" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS------ / AFP PHOTO / SAIFEE HOSPITAL / HO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SAIFEE HOSPITAL" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Több mint 500 kilós volt az egyiptomi nő, akit Indiában megműtöttek, és ezután a testsúlya felét elvesztette. Most kísérleti gyógyszereket kap, hogy tovább fogyjon.
Vágólapra másolva!

Az indiai kórházban kezelt egyiptomi nő 500 kg volt. A sebészeti beavatkozás után már csak 250 kg. A kórház dolgozói elmondták, hogy

a nő végre fel tud ülni, és ülve is tud maradni akár hosszabb ideig is.

Ezt a súlycsökkentő műtétet csak a vészesen elhízott emberek kezelésére használják, életmentő beavatkozásként.

A nő orvosa elmondta, hogy gyerekkorában kapott egy stroke-ot és az egyik oldala lebénult. A másik oldala pedig mindig begörcsöl. Nemcsak beszélni nehéz neki, hanem nyelni is alig tud.

Az orvosok abban reménykednek most, hogy ilyen sokat fogyott,

talán be tudják majd tenni őt a CT gépbe, hogy kiderítsék a stroke okát.

Az egyiptomi Eman Ahmed Abd El Aty a műtéte után Forrás: AFP/Ho

A nő orvosa azt is elmondta, hogy a kezelés következő szakaszában kísérleti gyógyszereket kap majd.

A nő családja azt mondta, hogy a lány a születésekor 5 kg volt, és elefantiázissal diagnosztizálták, ami egy parazitafertőzés miatt alakult ki. 11 éves korára a súlya egyre csak növekedett, majd ezután kapta a stroke-ot, ami ágynak döntötte. A túlsúlyos lányról az édesanyja és a nővére gondoskodik.

Fogyása azt jelenti, hogy a Guinness-rekordok könyvében már nem ő szerepel majd a világ legnehezebb nőjeként.