Dortmundi robbantás: elfogták a merénylőt

2017.04.21. 09:08

A hatóságok szerint a sportklub részvényein akart változtatni a robbantással.

A rendőrség pénteken vette őrizetbe azt a német és orosz kettős állampolgárságú  28 éves férfit, akit a Borussia Dortmund labdarúgócsapat elleni támadással gyanúsítanak. 

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ina Fassbender

A robbantó a támadás napján állítólag a hotelben szállt meg, tetőtéri szobája egyenesen arra az utcára nézett, ahol a robbanás történt – írja a Deutsche Welle

Úgy vélik, pénzügyi okokból követte el a pokolgépes támadást, mert arra spekulált, hogy a sportklub részvényei esni fognak a merénylet után. Vagyis azóta világossá vált, hogy a férfit nem terrorakció, csak a haszonszerzés vezérelte. 

A robbantó állítólag 15 ezer Borussia Dortmund-részvényt akart rövidre eladni(shortolni), ettől remélte a nagy fogást. Jelentős nyereségre tehetett volna szert, ha a játékosok súlyosan megsérültek vagy meghaltak volna – közölte a szövetségi legfőbb ügyészség. A csapat árfolyama így is esett, különösen azután, hogy kiesett a BL-ből.

A Bild információi szerint a férfi azért lett feltűnő a szállodában, mert a támadás utáni nagy felfordulásban a legnagyobb nyugalommal beült a hely vendéglőjébe, és rendelt egy marhasültet. Állítólag  gyanús viselkedése vezette nyomra a hatóságokat.

A férfinak nem jelentett gondot összeszerelni a távirányítású gyújtószerkezetet, mert villanyszerelőként dolgozott, és valószínűleg bűntársai is voltak. A rendőrség két orosz férfit is keres.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK