Eddig rossz helyen kereshették az eltűnt maláj gépet

malajzia mh370 eltűnt repülőgép
A Malaysia Airlines plane sits on the taxiway at the Kuala Lumpur International Airport in Sepang, 10 July 2001. Malaysia Airlines will be allowed to raise fares by 20-30 percent on its loss-making domestic routes as part of moves to return to profitability in two years. AFP PHOTO/Jimin LAI
Vágólapra másolva!
A Malaysia Airlines gépe 2014 márciusában 239 emberrel a fedélzetén indult el Kuala Lumpurból Pekingbe, de a Thai-öböl felett eltűnt.
Vágólapra másolva!

Sokáig hiába keresték, még roncsokat sem találtak, viszont 2015-ben Franciaországnál, majd 2016-ban Mozambik partjainál találtak rá a maláj gépről származó darabokra. A roncsok között volt egy szárnyrész is, amely alapján decemberben megállapították:

nem robotpilóta vezette a gépet,

amikor lezuhant.

Forrás: AFP/Jimin Lai

Ausztrál tudósok állítják, bizonyítékuk van arra, hogy a 370-es járat valószínűleg a

fő keresési zónától északra található

– írja a BBC. A repülőgép-szerencsétlenséget vizsgáló szakértők ezt a gép szárnyának maradványaiból mért adatokra alapozzák. Úgy vélik, valóban nem robotpilóta irányította a repülőt, ezért lőtték be tévesen a keresés helyszínét.

Tavaly Darren Chester ausztrál közlekedési miniszter azt mondta, a decemberi jelentés nem indokolja az új kutatás elindítását, mert így sem lehet pontosan meghatározni, hol lenne érdemes keresni a roncsokat. A mostani jelentést Malajziába küldték, a nyomozást ott folytatják.