Szórólapokon figyelmeztetik az Eurovízióra érkező turistákat

Pápai Joci Levina eurovízió Eurovíziós Dalfesztivál 	Eurovíziós Dalfesztivál - Sajtótájékoztató Budapesten
Budapest, 2017. április 24. Levina német énekesnő (b2) és Pápai Joci énekes, a közmédia Dal 2017 című versenyének győztese (b3), a verseny indulói, valamint Freddie (b, Fehérvári Gábor Alfréd) és Rátonyi Krisztina (j), a műsor két kommentátora az Eurovíziós Dalfesztiválról tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Kioskban 2017. április 24-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Utcai támadás esetén ne szégyelljenek sikítani és futásnak eredni – olvasható többek között azon a szórólapon, amelyen a Kijevbe érkező turistákat figyelmeztetik a várható veszélyekre.
Vágólapra másolva!

A május 8. és 13. között Kijevben megrendezendő 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra érkező külföldi vendégek

többnyelvű szórólapokon kapnak majd instrukciókat

a közrenddel kapcsolatos tudnivalók tekintetében. Az esemény lebonyolításával foglalkozó intézmények mintegy 20 ezer turistára számítanak.

Magyarországot Pápai Joci képviseli majd a májusi versenyen Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A külügyminisztérium, a szociálpolitikai tárca, az EBESZ, a nemzeti rendőrség és a határőrség által összeállított brosúra az ukrán fővárosban előforduló csaknem valamennyi élethelyzetre tartalmaz tanácsokat.

Mit tegyenek

Felhívják a figyelmet többek között arra, hogy az éjjeli órákban lehetőleg kerüljék a néptelen, rosszul megvilágított helyeket.

Poggyászukat, értékeiket ne bízzák idegenekre.

Csakis hivatalos szálláshelyeken éjszakázzanak, és a jelzés nélküli taxik szolgáltatásait se vegyék igénybe.

Utcai támadás esetén ne szégyelljenek sikítani és futásnak eredni - olvasható a 2017-es Eurovíziós Dalfesztiválra kiadott szórólapon Forrás: Origo

És mit ne tegyenek

A szórólap emlékeztet továbbá arra, hogy Ukrajnában a prostitúció és a szerencsejáték szigorúan tiltott. Szükség esetén a rendőrök motozhatnak, amely során erőszakot is alkalmazhatnak. Mindamellett a turistának a rendőri intézkedés során jogában áll hallgatni.

A jó tanácsok között szerepel, hogy a Kijevbe érkező vendégek lehetőleg

kerüljék az utcákon tömörülő, agresszívan viselkedő csoportosulásokat.

Amennyiben bármilyen támadás érné őket, ne szégyelljenek sikítani és futásnak eredni.

A közbiztonság fokozása érdekében a már meglévők mellé a hatóságok 7 ezer új térfigyelő kamerát helyeztek ki. A városkép javítása érdekében pedig az összes hajléktalant begyűjtik, és a főváros határain kívül helyezik el őket. Hogy hol, arról még a rendőrségnek sincsenek egyelőre információi – írja a RIANovisztyi.

Így készül Freddie, Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztiválra - Videó!http://www.life.hu/sztarok/20170425-igy-keszul-freddie-papai-joci-az-eurovizios-dalfesztivalra.htmlVisszalépett Oroszország az Eurovíziótólhttp://www.life.hu/sztarok/20170414-visszalepett-oroszorszag-az-eurovizios-dalfesztivaltol.html