Duterte: Nem szabad belemenni Észak-Korea játszmáiba

Vágólapra másolva!
Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnök azt mondta, az Egyesült Államoknak nem kellene éleznie az ellentéteket Észak-Koreával, engednie kellene, hogy azt az országot Kína "kezelje".
Vágólapra másolva!

Duterte volt a szombati Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (ASEAN) csúcstalálkozójának házigazdája, Manilában. A Fülöp-szigeteket, Indonéziát, Malajziát, Szingapúrt, Thaiföldet, Bruneit, Vietnamot, Laoszt, Mianmart és Kambodzsát magában foglaló regionális szervezet fórumán Duterte azt mondta, az Egyesült Államoknak

nem kellene éleznie az ellentéteket Észak-Koreával.

Szerinte ez nem az engedékenység, a megadás jele lenne, hanem annak a módja, hogy el lehessen kerülni az Ázsia egészét magával ragadó "nukleáris holokausztot".

Azt mondta, az Egyesült Államoknak, mint a világ legnagyobb hatalmának óvatosságot és türelmet kellene tanúsítania. Szerinte Kim Dzsong Un szeret rakétákkal játszadozni, és el akarja pusztítani a világot,

de nem szabad belemenni az ő játszmáiba.

A manilai találkozón több ország vezetőivel egyetértettek abban: meg kell hagyni Kína számára a lehetőséget, hogy ő "kezelje" Kim Dzson Unt, mert csak így lehet megelőzni a háborút a Koreai-félszigeten.