Nagy béremelés lesz a mentőknél

Országos Mentőszolgálat OMSZ mentő Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, részt vesz a Mentők Napja alkalmából az OMSZ dolgozói számára rendezett eseményen, amelyen a miniszter a mentőszolgálattal kapcsolatos bejelentést tesz. A rendezvény helyszínén az első új, kormányzati forrásból beszerzett mentőautók is megtekinthetőek. 2017.05.10.
Vágólapra másolva!
Négy év alatt 69 százalékos béremelés, új metőautók és felújított mentőállomások lesznek - ezeket jelentette be az Országos Mentőszolgálat születésnapján Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán jelképesen átadta  az első új, kormányzati forrásból beszerzett mentőautókat is. A legkorszerűbb mentőautók első kontingensét várhatóan a napokban már a szolgálat használatba veheti.
Vágólapra másolva!

A KIOSK Budapest étteremben megrendezett villásreggelin, ahol az Országos Mentőszolgálat dolgozóit látták vendégül, felszólalt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, valamint az étterem tulajdonosa, Hlatky-Schlichter Hubert is.

A rendezvénynek helyet adó étterem tulajdonosa azt mondta, hogy számukra már szokás, hogy

évente a közösségért legtöbbet tevőket megvendégelik, és felhívják rájuk a figyelmet.

Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK Budapest étterem tulajdonosa Fotó: Csudai Sándor - Origo

Balog Zoltán miniszter köszöntötte az OMSZ dolgozót a mentőszolgálat 69. születésnapján.

– mondta a miniszter, aki szerint nem lehet megfeledkezni az itt dolgozók megbecsüléséről sem. Ezért a kormány elmúlt években több mentőállomást teljes felújíttatott, illetve újakat épített.

Az elmúlt hat évben 30 új mentőállomás épült meg, és további 97-et újítottak fel. Ez azt jelenti, hogy elmúlt években az ország mentőállomásainak a felét már sikerült korszerűbbé tenni.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, részt vesz a Mentők Napja alkalmából az OMSZ dolgozói számára rendezett eseményen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Eddig 496 új, korszerű mentőautót vettek, ezeket májusban már elkezdhetik használni a mentősök. A legmagasabb felszereltségű, "C-típusú" mentőautók beszerzésére kötött szerződés értelmében pedig további 193 mentőautóról állapodott meg a magyar kormány.

Ezzel az ország összes mentőautóját lecserélik.

„Nyilvánvaló, hogy tovább kell még lépnünk (...) ez ügyben pedig folytatódik a költségvetési küzdelem. Bízom benne, hogy később is jó hírekkel fogunk még szolgálni" – mondta az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán elmondta azt is, hogy jövőre 10, négy év alatt, vagyis

2016 és 2019 között összesen 67 százalékos béremelés lesz a mentőknél.

A tízszázalékos emelést az egészségügyi szakdolgozók tervezett béremelésén felül kapják az Országos Mentőszolgálat munkatársai 2018 januárjában, amelynek többletforrása 4 milliárd forint.

Az ország valamennyi mentőautója le lesz cserélve Fotó: Csudai Sándor - Origo

A miniszter azt mondta, hogy a jövő évi költségvetés tervezetében mentésre 39,7 milliárd forint áll rendelkezésre, szemben a 2010-es 22,5 milliárddal.