Út menti bomba ölte meg egy pakisztáni kormánymilícia több tagját

Vágólapra másolva!
Egy pakisztáni kormánymilícia legalább öt tagja meghalt, több tagja pedig megsebesült, amikor az északnyugat-pakisztáni törzsi területek egyik kietlen vidékén, az afgán határ közelében áthaladva egy út menti bomba robbant mellettük.
Vágólapra másolva!

Mohammed Ikbál Kán kormánytisztviselő azt mondta, a sebesülteket kórházba szállították.

A támadás elkövetőjeként még senki sem jelentkezett, igaz, az elmúlt években több hasonló merényletet követtek el a térségben tevékenykedő iszlamisták.

A pakisztáni-afgán határ mindkét oldalán megtalálható iszlamisták olyan nemzetközi terrorszervezetekkel tartanak fenn kapcsolatot, mint az al-Kaida, vagy az Iszlám Állam.

A törzsi területeken működő iszlamista csoportok ellen évek óta folytat harcokat a pakisztáni hadsereg. Az iszlamista harcosok jelenléte miatt mindkét ország a másikat hibáztatja.

A radikális iszlamizmus jelenségével kapcsolatban hétfőn találkozott egymással David Hale, az Egyesült Államok pakisztáni nagykövete és Kamar Dzsáved Bádzsva vezérezredes, a pakisztáni hadsereg főparancsnoka. Az amerikai nagykövetség által kiadott közlemény szerint a találkozón Hale a nemzetközi terrorizmus és az iszlamista szélsőségességek elleni egységes harc fontosságát hangsúlyozta Bádzsvának.