Többen meghaltak a nemzetközi koalíció légicsapásaiban

Szarakib, 2017. április 4. Sérült gyermeket ápolnak egy tábori kórházban, az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban fekvő Szarakibban 2017. április 4-én, miután feltehetőleg a szíriai kormányerők vegyifegyver-támadást intéztek az Idlíbtől délre fekvő Han Sejkun település ellen. A halálos áldozatok száma legalább százra tehető. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Legalább 27 civil életét vesztette, és többen megsebesültek az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban, melyek egy szíriai várost és egy falut értek – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH).
Vágólapra másolva!

Az egyik légicsapás keddről szerdára virradóra a Rakka nyugati feléből kivezető autópálya mentén található al-Barúda falu területét érte.

A halálos áldozatok nagyrésze menekült volt, köztük egy nő és öt gyermek is meghalt, akik az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló településről menekültek el korábban.

Az OSDH szerint a halálos áldozatok száma növekedhet, mivel néhány sebesült állapota válságos. A másik légicsapást a javarészben a dzsihadisták ellenőrzése alatt álló kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartomány keleti részén található Majadín város közelében hajtották végre, ebben a támadásban legalább 11 ember vesztette életét.

A civil szervezet keddi jelentése szerint az elmúlt hónapban legalább 255 civil, köztük 44 gyermek vesztette életét a nemzetközi koalíció légicsapásaiban.

A légicsapások civil áldozatokat is követel Forrás: AFP/Amer Almohibany

A rakkai tartományban tavaly november óta folytatnak harcot az Iszlám Állam ellen a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ellenzéki ernyőszervezet fegyveresei, ahol a terrorszervezet szíriai fellegvára, az azonos nevű város is található, az SDF előrehaladását az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légiereje is segíti.