Soros György a kanadai választást is meghekkelte

Soros György, magyar származású amerikai üzletember
Vágólapra másolva!
Törvénytelen módon avatkozott be a konzervatívok vereségét hozó, 2015-ös kanadai választásba egy Soros Györgyhöz köthető szervezet. Az ellenzék a törvénytelenségek kivizsgálását sürgeti. Az amerikai tőzsdespekuláns nemcsak a kanadai belpolitikába, hanem a magyarba és a térségbeli országokéba is rendkívül gyakran beavatkozik. 
Vágólapra másolva!

A kanadai választási ügynökség (Elections Canada – a parlament alá rendelt független testület) egy 36 oldalas jelentést adott ki a 2015-ös választások kapcsán, reagálva egy társaság beadványára. A testület ebben megállapította, hogy a kanadai választást érdemben befolyásolták olyan civil szervezetek, amelyek pénzt csatornáztak be a korábbi konzervatív kormány megbuktatására - derült ki a National Post összeállításából.

Ezzel az akcióval

megsértették a kanadai választási törvényt –

áll a jelentésben. A törvényben egyébként az is szerepel, hogy aki a választások ideje alatt nem tartózkodik Kanadában, az nem vehet részt semmilyen kampányeseményben. Az utóbbi rendelkezést is megsértették a 2015-ös kampányban – szerepel a jelentésben.

Soros György magyar származású amerikai üzletember a legfrissebb kanadai jelentések szerint civil szervezetei révén törvénytelenül avatkozhatott be a 2015-ös választásba a konzervatívok megbuktatása érdekében Forrás: AFP/Axel Schmidt

A civilek segítettek Sorosnak

A választás előtt a korábbi 55-ről 114-re duzzasztották azon regisztrált szervezetek számát, amelyeken keresztül finanszírozták a liberálisokat támogató civil szervezeteket.

Mintegy 6 millió dollárt fizettek ki ezeken a szervezeteken keresztül.

A legnagyobb támogató a Soroshoz köthető, kaliforniai és New-York-i székhelyű Tides Foundation volt, amely mintegy 1,5 millió amerikai dollárt utalt amerikai forrásokból a kanadai kampány befolyásolására, olyan civil szervezeteken keresztül, mint például a Leadnow, amely a pénzek elosztásának központi szereplője volt.

Az akciók 29 parlamenti választókörzetet céloztak hagyományos konzervatív területeken. A Leadnow jelentése szerint akciójuk kiugróan sikeres volt, mert nemcsak 25 kerületben tudták a konzervatív jelöltet legyőzni, hanem egy kivétellel olyan jelölt került a képviselői székbe, akit ők támogattak.

Vizsgálódnának

A kanadaiaknak valóban aggódniuk kell amiatt, hogy külföldről befolyásolták a választás végeredményét – minderről már Duane Bratt, a Mount Royal Egyetem oktatója beszélt a kanadai Nationalpost.com oldalnak. A szakember szerint a kanadaiaknak nem lenne szabad tolerálniuk, hogy külföldi állampolgárok által támogatott szervezetek avatkozzanak be az ország belügyeibe.

A liberális és bevándorláspárti Justin Trudeau-t támogatta Soros György szervezete Forrás: Kay Nietfeld / DPA / AFP

A választási csalási botrány kirobbanása után Yves Cote, a választási bizottság egyik tagja egy parlamenti meghallgatáson azt mondta, hogy

a felmerült törvénytelenségeket ki kell vizsgálni,

hogy mindenki megbizonyosodjon arról, hogy milyen események történtek a 2015-ös választás során.

A kampány külföldi finanszírozása Kanadában törvényellenes, és a kampányfinanszírozásra is szigorú szabályok vonatkoznak. A létrehozott pszeudoszervezetek által végrehajtott akció ezeket a szabályokat játszotta ki. Az egyik konzervatív szenátor arra hívta fel a figyelmet, hogy egy kanadai állampolgár csupán 1550 dollárt adományozhat egy pártnak, azonban ha egy harmadik félnek juttat pénzt, azt felső korlát nélkül megteheti. Ezeken a szabályokon szeretnének változtatni a konzervatívok.

Soros áll a macedón káosz mögött is

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Macedóniában fél éve nem működik az ország, mivel egyik politikai oldal sem képes szilárd többséget szerezni a kormányzáshoz. A káosz azzal új szintre lépett, amikor macedón tüntetők betörtek a parlamentbe, és országgyűlési képviselőkre támadtak rá.

A felfordulás végét talán senki nem látja, de hogy hol kezdődött, arra létezik egy lassan már unásig ismert forgatókönyv, amelyet Soros György "jótékonykodó" spekuláns vezényelt le, pontosabban javában is vezényel. A mesterterv a szokásos:

szerezz pénzt, add oda a civileknek, majd vidd ki őket az utcára.

A nagy macedón művelet ennek megfelelően azzal indult, hogy Sorosék rátették a kezüket a térség amerikai fejlesztési pénzeire. Utána pedig jött a migránsok beengedése.

Macedóniában is nagyon kavart Soros György Forrás: AFP/Robert Atanasovski

A hazai balliberálisoknak is besegít

Az Origo szintén beszámolt arról, hogy a magyar belpolitikába is megpróbál minél jobban beleszólni az amerikai tőzsdespekuláns. Több mint 1 milliárd forintot nyertek 2015-ben a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány pályázatain a magyarországi balliberális hátország zászlóshajói. A Társaság a Szabadságjogokért és a Helsinki Bizottság vitte el a teljes pályázati keret közel 40 százalékát, de a Political Capital és a Transparency International is százmilliókkal gazdagodott.

Legutóbb pedig az derült ki, hogy az Origo szerkesztőségébe betörő Momentum Mozgalom is több szálon kötődik Soros Györgyhöz.