Levélbomba robbant a volt görög miniszterelnök autójában

Athén, 2017. május 25. A biztonsági erők tagjai Lukász Papadímosz, a görög központi bank volt elnöke, korábbi görög kormányfő különautója közelében egy lezárt utcaszakaszon, miután levélbomba robbant az utasokkal teli járműben Athénben 2017. május 25-én. Papadímosz és sofőre, illetve az autó másik két utasa túlélte a detonációt, sérüléseik miatt mindannyian kórházba kerültek. (MTI/AP/Jorgosz Karahalisz)
Vágólapra másolva!
Lukasz Papademosz volt görög miniszterelnök autójában lépett működésbe a bomba - írta a BBC. A politikus a lábán sérült meg, kórházba vitték. Feltételezik, hogy levélbomba lépett működésbe, de ezt eddig a rendőrség nem erősítette meg. 
Vágólapra másolva!

A politkus és a sofőrje is megsérült a robbanásban, de az életük nem volt veszélyben, írja a BBC. A robbanóeszköz valószínűleg levélbomba lehet, de ezt a hatóságok nem erősítették meg. A sérülteket az athéni Evangeliszmosz kórházba vitték.

A biztonsági erők tagjai Lukász Papadímosz korábbi görög kormányfő különautója közelében, miután levélbomba robbant az autóban Forrás: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

Más beszámolók szerint további két banki alkalmazott is volt az autóban, de az ő állapotukról egyelőre nincs információ.

Lukasz Papademoszt 2011. november 11-én választották görög miniszterelnökké, 2002 és 2010 között az Európai Központi Bank alelnökeként dolgozott.