Kárpátalján is hatalmas károkat okozott a vihar

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok felhőszakadásai következtében megáradt patakok utcákat mostak el, a szélvihar fákat csavart ki, a villámok pedig négy családi házat is felgyújtottak Kárpátalján.
Vágólapra másolva!

A hegyek közt csobogó patakok áradattá duzzadtak a monszunszerű eső következtében, folyókká változtatva a partjuk mentén sorakozó falvak utcáit. Az alacsonyabb területeken teljesen elpusztultak a veteményesek, hatalmas károkat okozva ezzel a gazdáknak – írják a kárpátaljai lapok.

A lecsapó villámok négy családi házban okoztak tüzeket. Egy család otthona a huszti járási Velétén (Veljatino) égett porrá. A Técső közelében fekvő Csománfalván (Csumalovo) pedig másfél órán belül három családi házba is villám csapott úgy, hogy

a helyszínre kiérkező tűzoltók az egyiket még el sem oltották, amikor a szomszéd utcában már egy másik épület tetőszerkezete lángolt.

A szélvihar által kicsavart fák villanyvezetékeket szaggattak le, ami miatt tucatnyi településen a mai napig is szünetel az áramszolgáltatás. A kidőlő fák épületeket és járműveket is megrongáltak. Nagyszőlősön egy az utcán haladó személygépkocsit talált telibe egy hatalmas diófa. A járművet vezető nőt a járókelők szabadították ki a rommá tört járműből. Csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedett.

A viharban nem halt meg senki – adta hírül a katasztrófavédelem Kárpátalja megyei kirendeltsége.