Trump: Jobbak és erősebbek leszünk a meghallgatás után

Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök azt üzente a támogatóinak csütörtökön, hogy velük együtt "jobbak és erősebbek" lesznek James Comey elbocsátott FBI-igazgató szenátusi meghallgatása után.
Vágólapra másolva!

Donald Trump egy washingtoni rendezvényen kijelentette:

"Megmerevedett washingtoni érdekek vannak ellenünk, de "nem fogunk lemondani arról, hogy azt tegyük, ami helyes (...) tudjuk, hogyan kell harcolni, és soha nem adjuk fel" - mondta a Hit és Szabadság Szövetsége éves konferenciáján, miközben a szenátus hírszerzési bizottságban tartott Comey meghallgatása.

A Fehér Ház szóvivője kijelentette: "az elnök nem hazudozó", és sértőnek minősítette a feltevést.

Comey a meghallgatás során kétszer is hazugsággal vádolta meg a Fehér Házat és a kormányzatot, és azt állította, hogy többször is megpróbálták lejáratni őt és az FBI-t.

Trump ügyvédje: az elnök nem követelt lojalitást Comey-tól

Donald Trump amerikai elnök ügyvédje, Marc Kassowitz közölte: az elnök soha nem követelt lojalitást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójától.

Trump elnök magánügyvédje hangsúlyozta: a sajtóban megjelent sok hamis információ cáfolataként James Comey "végre nyilvánosan is megerősítette" azt, amit magántúton már korábban közölt Donald Trumppal, vagyis hogy az elnök ellen nem folyik vizsgálat a tavalyi elnökválasztásba történt lehetséges orosz beavatkozásáról folyó átfogó nyomozás keretében.

Kassowitz leszögezte: Donald Trump soha, semmilyen formában nem kérte a leváltott FBI-igazgatótól a Michael Flynn volt nemzetbiztonsági főtanácsadó elleni vizsgálat felfüggesztését, sőt, még csak nem is sugalmazta neki ezt.

Az ügyvéd felvetette annak lehetőségét, hogy

Trump elnök pert indít a volt FBI-vezető ellen, mert felhatalmazása nélkül kiszivárogtatta a sajtónak a beszélgetéseikről készült feljegyzéseit.

Ahogyan a közlemény fogalmaz: Comey "ma elismerte, hogy egyoldalúan és alattomosan, felhatalmazás nélkül nyilvánosságra hozta a sajtónak az elnökkel folytatott kiváltságos beszélgetéseit. A megfelelő hatóságokra bízzuk annak eldöntését, hogy e kiszivárogtatások ügyében megindítják-e a nyomozást". A szándékos kiszivárogtatás tényét James Comey a szenátusi meghallgatáson ismerte el.