A terroristák egy sokkal nagyobb teherautót akartak bérelni a londoni gázoláshoz

London, London Bridge, terrortámadás, Borough Market FRISSKÉPEK
Police vehicles block the acccess to London Bridge in London on June 4, 2017, as police continue their investigations following the June 3 terror attack. Seven people were killed in a terror attack on Saturday by three assailants on London Bridge and in the bustling Borough Market nightlife district, the chief of London's police force said on Sunday. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
Vágólapra másolva!
London hídi iszlamista merénylők egy sokkal nagyobb teherautót akartak bérelni a gázoláshoz, de nem sikerült nekik. Az általuk végül használt teherautóban gyújtóbombákat helyeztek el, hogy bevessék őket késeléses ámokfutásuk után.
Vágólapra másolva!

A brit főváros terrorelhárítási vezetője szerint az egyik terrorista

egy 7,5 tonnás teherautót akart bérelni, de nem tudott érte megfelelően fizetni.

Szerinte ez a teherautó is jóval kisebb, mint amelyet a 86 halálos áldozatot követelő tavalyi nizzai terrortámadásban használt az ottani támadó, de azzal is sokkal több áldozatot lehetett volna szedni a London hídon, mint azzal a Renault-val, amelyet végül béreltek.

Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Dean Haydon terrorelhárítási parancsnok azt mondta, a nyomozók az egyik terrorista lakásán találtak egy Koránt, amely az egyik mártíromságról szóló oldalon volt kinyitva. Igaz, az Iszlám Állam jelentkezett a terrortámadás megszervezőjeként,

Haydon szerint azonban nincs arra bizonyíték, hogy bárki irányította volna az elkövetőket

akár Nagy-Britanniában, akár külföldön. A nyomozóknak még nem sikerült kideríteniük, hogy a három ember, akiknek merőben különböző előéletük volt, milyen körülmények között találkozott.

A három terrorista támadásának nyolc halálos áldozata és ötven sérültje volt egy héttel ezelőtt. A támadókat a rendőrség még a késeléses ámokfutásuk közben agyonlőtte, ezért nem tudták használni a teherautóba tett gyújtóbombákat.