Fotókat adott ki a rendőrség a londoni halálfurgonról

2017.06.10. 16:27

Teherautót akartak bérelni a londoni terroristák, de nem volt rá elég pénzük. A londoni rendőrség gyújtóbombákat és az öngyilkos merényletek során használt robbanóövet is talált a furgonban, mellyel átgázoltak a London hídon. A londoni rendőrség most kiadott néhány új fotót a támadásról.

A londoni rendőrség egy térképet is kiadott, melyen részletesen jelölték, mikor és merre haladt a terroristák furgonja. A térképről leolvasható, hogy három merénylő először dél felé haladt a London Bridge belvárosi hídon nem sokkal 22 óra előtt, majd néhány perccel később irányt váltottak, ezután kezdődött a mészárlás. Az események alig negyedóra alatt zajlottak le.

A térképen nyomon követhető, mi történt a terrortámadás napjánForrás: MTI/EPA/Londoni rendőrség/-------------------

Az iszlamisták egy sokkal nagyobb teherautót akartak bérelni, hogy minél több emberrel végezhessenek. Csak azért nem támadtak kamionnal, mert nem volt elég pénzük, hogy kifizessék.

A furgonban gyújtóbombákat, benzines palackokat és más robbanóanyagokat is találtakForrás: MTI/EPA/Londoni rendőrség/-------------------

Az egyik terrorista lakásán megtalálták a Korán angol nyelvű fordítását, amely a mártírhalálságról szóló fejezetnél volt kinyitva. A rendőrség a teherautóban gyújtóbombákat is talált.

A furgon, amellyel a három terrorista a gyalogosok közé hajtottForrás: MTI/EPA/Londoni rendőrség/-------------------

Kiadtak egy fotót az egyik merénylő Khuram Shazad Buttnál talált véres késről is. A konyhakésről kiderült, direkt a támadásra alakította át.

Xavier Thomas, a londoni merénylet egyik áldozataForrás: MTI/EPA/Londoni rendőrség/-------------------

A múlt szombati támadásban nyolcan haltak meg, ötvenen pedig megsérültek. A londoni rendőrség most adta ki a 45 éves francia Xavier Thomas fotóját, aki szintén a terrortámadásban halt meg. A halottak közül három francia, két ausztrál, egy új-zélandi, egy brit és egy spanyol állampolgár.

A három merénylő: Youssef Zaghba, Khuram Shazad Butt és Rachid RedouaneForrás: AFP/Handout

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK