Bombáról beszélgetett három légi utas, a rendőrök felrobbantották a csomagjukat

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek szombat este Kölnben három légi utast, akik utastársaik beszámolója szerint terrorgyanús dolgokról beszéltek.
Vágólapra másolva!

A német város rendőrsége és a repülőtér igazgatósága szerint a három férfi az EasyJet légitársaság Ljubljanából Londonba tartó járatán utazott, és miután más utasok jelentették a személyzetnek, hogy "terrorgyanús dolgokról beszélgetnek",

a pilóta engedélyt kért a légi irányítóktól arra, hogy mihamarabb leszállhasson.

A gép a 151 utassal rendben leszállt Kölnben, az ottani rendőrség a vészkijáratokon kiürítette az Airbus 319-est, és biztonsági ellenőrzést végzett.

A szóban forgó három férfit őrizetbe vették, és egyikük hátizsákját a gépen kívül, egy biztonságos helyen felrobbantották.

A rendőrség a hátizsák tartalmáról nem adott tájékoztatást, csak annyit közölt, hogy a csomagot felrobbantása után elkezdték vizsgálni. A három gyanúsított mellett több más utast is kihallgattak.

A kényszerleszállás és a vizsgálat miatt a kölni helyett más repülőterek fogadtak hat leszálló járatot, és húsz gép nem tudott Kölnből elindulni, összességében az incidens három órán át felborította a menetrendet.

A Bild című német lap idézte a német szövetségi rendőrség egyik szóvivőjét, aki elmondta, hogy az utasok hallották, amint a három férfi beszélgetésében előfordulnak olyan szavak, mint pokolgép vagy robbanószer.