1984-ben meggyilkolt kisfiú rokonai ellen emeltek vádat

Vágólapra másolva!
32 éve meggyilkolt kisfiú rokonai ellen emelt vádat a francia ügyészség
Vágólapra másolva!

A francia hatóságok emberrablással vádoltak meg egy 1984-ben meggyilkolt négyéves kisfiú két rokonát. A dijoni ügyész bejelentette, hogy Gregory Villemin nagynénjét és nagybátyját emberrablással és halálhoz vezető törvénytelen fogvatartással vádolják, és előzetes letartóztatásba helyezték őket. A 71 éves Marcel és a 72 éves Jacqueline Jacob tagadják bűnösségüket.

A kis Gregory holttestét 1984 októberében a kelet-franciországi Vologne folyóban találták meg, nem messze a kisfiú otthonától.

A gyilkos kilétére azóta sem derült fény, holott az ügyet azóta többször, legutóbb 2008-ban úranyitották. Akkor a nyomozók DNS-nyomokat találtak azon levelek egyikén, amelyeket az ismeretlen elrablói küldtek a gyermek halála előtt és után szüleinek. Az emberrablásban részt vevő személyek a bűntett értelmi szerzői, mondta az ügyész, de hozzátette, hogy a nyomozók szerint az ügy eredeti vádlottja, Jacobék unokaöccse, a már halott Bernard Laroce.

Laroche-t annak idején megvádolták Gregory meggyilkolásával, ám szabadon engedték, mert az ügyészség nem fogadta el az ellene felhozott bizonyítékokat.

A kisfiú édesapja azonban meg volt győződve arról, hogy unokatestvére volt a gyilkos, és lelőtte a férfit 1985-ben. Tettéért négy évet töltött börtönben. Gregory édesanyja szintén gyanúsított volt, mert szemtanúk látták őt azon a postán, ahonnan az elrablók levelei érkeztek. A mostani vádemelések ellenére az ügyész elismerte, hogy még mindig nem tudják ki ölte meg a kisfiút 32 éve.