Az RMDSZ a mérleg nyelve lehet

Vágólapra másolva!
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a politikai támogatás nélkül maradt Sorin Grindeanu miniszterelnök leváltására bizalmatlansági indítvánnyal készülő szociálliberális koalíció vezetőivel tárgyalt, azért, hogy a magyar közösség érdekeinek érvényesítésére próbálja kihasználni a Romániában előállt kormányválságot.
Vágólapra másolva!

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke azt mondta, a párt azt a partnerét keresi, amelyik a célkitűzései megvalósulásához hozzásegíti a szövetséget. Az RMDSZ csak a keddi vagy szerdai nap folyamán hozza meg döntését.

Sokan a mérleg nyelvének tartják az RMDSZ-t és úgy hiszik, hogy rajta múlik, megbukik-e a Grindeanu-kabinet vagy sem. Az ügyvezető elnök elmondta, hogy az RMDSZ szerepe most nagyon fontos és elképzelhető, hogy

a magyar érdekképviselet dönti majd el a bizalmatlansági indítvány végső kimenetelét,

Ez normális demokráciában egy belharc. De itt rég nem tudunk egy normális, ideális politikai helyzetről beszélni. Mi ebben az esetben - azt is mondhatnám nagyon leegyszerűsítve, hogy - a PSD (Szociáldemokrata Párt) rossz lépéseit és hibáit kihasználjuk arra, hogy saját érdekeinknek tudjunk érvényt szerezni" - mondta az ügyvezető elnök.

A szociálliberális koalíció szerdán készül bizalmatlansági indítványt megszavazni a parlamentben, hogy eltávolítsa Grindeanut a miniszterelnöki tisztségből.