Vágólapra másolva!
Terrorelhárítási műveletet hajtott végre a finn rendőrség azt követően, hogy egy, a fővárosban, Helsinkiben lévő templomot fenyegető veszélyről értesült - közölték a hatóságok hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Finn Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint olyan adatokat szereztek, amelyek alapján feltételezhető volt, hogy terrorcselekményt készülnek elkövetni a belvárosban lévő Sziklatemplomnál. Minden lehetséges intézkedést megtettek a veszély elhárítására. Ennek keretében vasárnap számos egységet vezényeltek járőrszolgálatra a gránitsziklatömbbe épített, a turisták által is kedvelt Sziklatemplomhoz.

Nem adnak ki részleteket

A műveletet ugyan befejezettnek tekintik, de a hatóságok továbbra is mérlegelik a helyzetet és igyekeznek szavatolni az állampolgárok biztonságát. Egyelőre azonban úgy vélik, hogy nincs szükség a vasárnapihoz hasonló készültségre. Az ügyben folyó vizsgálat érdekében ugyanakkor nem kívántak további részletekkel szolgálni.

Akadályt is telepítettek

Az Ilta Sanomat című finn napilap értesülése szerint mintegy 10 rendőrségi járőrautó teljesített szolgálatot vasárnap a Sziklatemplomnál, amelyhez hétfőn még betonútakadályt is telepítettek.
Finnországban a múlt héten emelték magasabb fokozatba a terrorkészültséget. Ennek oka az volt, hogy a rendőrség a korábbiakhoz képes komolyabb, Finnországgal kapcsolatos terrortervekről értesült.

Aggódnak

Az észak-európai országban eddig nem tapasztaltak olyan terrorcselekményeket, mint Európa más részein, ugyanakkor Helsinki aggodalommal szemlélte a szomszédságában, Svédországban és Oroszországban történt terrortámadásokat.