Négyezer toronyházat ellenőriznek a londoni tűz miatt

Vágólapra másolva!
Hat londoni, tűzveszélyesnek ítélt toronyházból már pénteken megkezdték a lakók kiköltöztetését, miután a londoni tűzoltóság közölte, hogy nem garantált a biztonságuk. Nagy-Britanniában négyezer hasonló toronyház épült az 1960-as és az 1970-es években, elrendelték a teljes tűzbiztonsági felülvizsgálatukat. 
Vágólapra másolva!

Az elővigyázatosság oka a múlt heti londoni tűzvész, amelyben egy 24 emeletes toronyház teljesen kiégett, és 79-en életüket vesztették. A Scotland Yard tájékoztatása szerint egy zárlatos hűtőszekrény okozta a katasztrófát, és kizárható, hogy valaki szándékosan idézte volna elő.

A pénteken megkezdett költöztetés 800 lakás lakóit érinti.

Ők nem véglegesen hagyják el otthonaikat, hanem csupán arra az időre, amíg el nem végzik a megfelelő tűzvédelmi munkákat a szakemberek az épületeken. Addig átmeneti szálláson helyezik el a hat toronyház lakóit.

Nagy-Britanniában négyezer hasonló toronyház épült az 1960-as és az 1970-es években, a legtöbb közülük ma is lakott. Nick Hurd, a brit belügyminisztérium államtitkára, aki a rendőrség és a tűzoltóság munkáját is felügyeli,

elrendelte az összes ilyen lakóépület teljes tűzbiztonsági felülvizsgálatát.