Trump: A Demokrata Párt összejátszott Clintonnal, Sanders ellenében

Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök szerint a Demokrata Párt vezetése a tavalyi előválasztási folyamatban összejátszott Hillary Clintonnal, hogy legyőzze pártbeli vetélytársát, Bernie Sanders szenátort.
Vágólapra másolva!

Donald Trump Twitter-bejegyzésben tért vissza a tavalyi választásokra valószínűleg azért, mert - bár a történtek már tavaly nyilvánosságra kerültek - a szenátus igazságügyi bizottsága vizsgálatot indított.

A vizsgálat célja, hogy kiderüljön: Loretta Lynch, az Obama-kormányzat volt igazságügyi minisztere összejátszott-e Hillary Clintonnal és gyakorolt-e politikai nyomást a demokraták elnökjelöltjének e-mail-botránya ügyében folytatott nyomozásra, továbbá egyeztetett-e Bill Clinton korábbi elnökkel, Hillary Clinton férjével.

Tavaly a kampány hajrájában Loretta Lynch az egyik arizonai repülőtér hangárjában találkozott Bill Clintonnal, aki később azt nyilatkozta, hogy "családi dolgokról beszélgettek". A találkozó után a The Wall Street Journal című napilap hosszas oknyomozó riportot közölt az igazságügyi minisztérium személyi állományáról és a riportból kiderült: a döntéshozó és a középvezetői posztokon korábbi demokrata párti tisztségviselők vagy rokonaik ültek.

Donald Trump már korábban felvetette, hogy

Hillary Clinton a választási kampány idején összejátszott a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) és az igazságügyi minisztériummal.

A minisztérium felügyelete alá tartozó FBI folytatta ugyanis a nyomozást az úgynevezett e-mail-botrány ügyében: Clinton külügyminiszterként a magánszerverét is használta hivatalos levelezésre, így felmerült, hogy titkosított, szigorúan bizalmas információk is szivároghattak ki.