Több embert meglőttek egy New York-i kórházban

Lövöldözés Bronx-Lebanon
FDNY members walk outside the Bronx-Lebanon Hospital as they respond to an active shooter north of Manhattan in New York on June 30, 2017. A gunman who opened fire inside a hospital in the Bronx borough of New York, injuring several people, is dead, a police spokesman told AFP.Several New York media outlets reported that at least two people were injured, while the New York Times said three doctors were hurt. The hospital, a 1,000-bed facility in a busy sector of the city's north, was encircled by police following the incident. / AFP PHOTO / EDUARDO MUNOZ ALVAREZ
Vágólapra másolva!
Több embert meglőttek egy New York-i kórházban - jelentette pénteken a helyi rendőrség. A hatóságok szerint az elkövető a kórház egyik korábbi alkalmazottja volt, aki egy embert megölt, mielőtt végzett volna magával.
Vágólapra másolva!

A New York-i rendőrségnek sikerült azonosítania azt a férfit, aki lövöldözni kezdett péntek délután a bronxi Lebanon kórházban, New Yorkban; Dr. Henry Bello volt az elkövető, aki korábban maga is az intézményben dolgozott.

A lövöldöző egy másik orvost megölt, és több sérült "az életéért küzd"

- mondta Bill de Blasio New York-i polgármester.

Forrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

A rendőrség hat sebesültről számolt be. Egyiküket a lábán érte lövés, a másik öt sebesült sérülése viszont súlyos. James O'Neill helyi rendőri vezető azt mondta, hogy Bello

a lövöldözés után megpróbálta felgyújtani magát,

de végül inkább a saját fegyverével vetett véget az életének még a helyszínen.

A lövések a bronxi Lebanon kórházban dördültek el helyi idő szerint délután három óra felé.

A támadó a 45 éves Henry Bello, a kórház egyik korábbi alkalmazottja volt.

A hatóságok egyik névtelenséget kérő illetékese szerint

A televízióban látható felvételek a rendőrség és a tűzoltóság járműveivel körülvett kórházat mutatták, amelynek tetején fegyvert tartó rendőrök voltak.