Indiai biztonsági erők végeztek egy magas rangú iszlamistával

Vágólapra másolva!
Az indiai biztonsági erők órákon át tartó tűzpárbajban végeztek egy magas rangú iszlamistával a vitatott hovatartozású Kasmírban szombaton.
Vágólapra másolva!

Hat rendőrt gyilkolt meg

Basír Ahmad, más néven Basír Laskari fejére egymillió rúpiás, az az több mint négymillió forintos vérdíjat tűztek ki, miután az előző hónapban hat rendőrt gyilkolt meg egy rajtaütésben Anantnag körzetben. A rendőrség és a hadsereg szombati közös műveletében egy másik szélsőségessel, Azad Malikkal is végzett az Anantnaghoz tartozó Dailigam faluban.

Radzses Kalia indiai katonai szóvivő elmondta, hogy a két meggyilkolt férfi a pakisztáni székhelyű Laskar-e-Tajjíba iszlamista csoport tagja volt.

A hét órán át tartó összecsapásban két civil is meghalt, de 17 túszt sikerül kimenteni az iszlamisták kezei közül.

India azzal vádolja Pakisztánt, hogy szélsőségeseket képez ki és fegyverez fel, akiknek aztán segít átjutni Kasmír indiaiak által ellenőrzött részére. Iszlámábád ezt tagadja.

India és Pakisztán függetlenné válásuk, azaz 1947 óta több háborút vívott egymással a többségében muszlimok lakta Kasmírért, amelyet Újdelhi és Iszlámábád is teljes egészében magának követel. A két szomszéd között tavaly óta feszült a viszony a szélsőségesek térségbeli támadásai és az indai biztonsági erők túlkapásai miatt.