Újabb párizsi migránstábort ürítettek ki

Párizs, migránstábor
Egy híd alatt tábort vert afgán migránsok bontják el sátraikat rendőri utasításra az igazoltatásukat követően Párizsban.
Vágólapra másolva!
A járdákon felállított sátrakban közel háromezren éltek, ez már a 34. alkalom, hogy illegális migránstábort számoltak fel Franciaország fővárosában.
Vágólapra másolva!

Franciaországban gyakoriak a semmiből kinőtt migránstáborok, az elmúlt két évben harmincnégyszer számoltak fel sátordzsungeleket a francia fővárosban. A most felszámolt tábort tavaly novemberben kezdték el kiépíteni az egyik humanitárius központ közelében.

A központba csak 400 embert tudnak elhelyezni, a migránsok ezért

a közeli parkokban és utcákon telepedtek le.

A kiürítés békésen, incidensek nélkül zajlott.

A prefektúra szerint minden migráns átmeneti szállást kapott, mivel a tábor

Egy híd alatt tábort vert afgán migránsok bontják el sátraikat a korábbi Calais melletti táborból Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A segélyszervezetek szélmalomharcot vívtak, hetente kétszázan érkeztek a korábban két hónapja kiürített területre. Didier Leschi, az OFII igazgatója szerint olyan migránsok élnek ezekben a sátortáborokban, akik már

menekültstátuszt kaptak az országban,

de állandó lakhelyük nincs.

A párizsi humanitárius központ akkor nyílt meg, amikor tavaly felszámolták a Calais-ban működő tábort. A cél az volt, hogy ideiglenesen ezekben a központokban kapjanak menedéket a migránsok, de így Párizs lett az elsősorban Olaszország felől érkező menedékkérők legfőbb franciaországi tranzitállomása.