Rengeteg halottja van a Boko Haram nigériai merényletsorozatának

Abubakr Shekau a Boko Haram terrorista szervezet vezetője, elrabolt diáklányok, 2013
A screengrab taken on September 25, 2013 from a video distributed through an intermediary to local reporters and seen by AFP, shows a man claiming to be the leader of Nigerian Islamist extremist group Boko Haram Abubakar Shekau. The video, which comes after an outburst of violence in northeastern Nigeria, shows the man taunting world leaders after the military said he may have been killed. RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BOKO HARAM" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A nigériai Boko Haram négy öngyilkos merénylete során 19 ember halt meg és további 23 pedig megsérült Maiduguriban.
Vágólapra másolva!

A szövetségi rendőrbiztos elmondta, hogy az áldozatok közül 12-en a polgrái önvédelmi erők tagjai voltak. Később pedig újabb 7 ember halt meg, akik azért gyűlte a helyszínre, hogy meggyászolják a 12 főt.

Az öngyilkos merénylők egyike egy tinédzser lány volt. A támadók kifejezetten az éppen szolgálatban levő tiszteket spécizték ki maguknak.

Forrás: AFP/-

Az ENSZ humanitárius ügyekért felelős koordinációs irodája szerint az elmúlt évek során eddig 20 ezren haltak bele a Boko Haram támadásaiba.

Az Iszlám Állam terrorszervezettel kapcsolatban álló Boko Haram a merényleteihez egyre inkább

kislányokat és fiatal nőket használ fel. A túlélők és elmenekültek elmondásai szerint, a terrorszervezet drogokat ad a lányoknak és így kényszeríti őket rá a merénylet végrehajtására.