Egy halálraítélt utolsó szavai mentettek meg két elítéltet

Vágólapra másolva!
Két férfit azzal vádoltak, hogy lelőttek egy fiatal terhes nőt. Életfogytiglani börtönbüntetést kaptak, de 19 év után kiderült, hogy a rendőrök azért nem találtak ellenük bizonyítékot, mert tényleg nem voltak ott a gyilkosság helyszínén. Egy halálraítélt utolsó szavai tisztázták őket.
Vágólapra másolva!

De'Marchoe Carpenter és gyerekkori jó barátja, Malcolm Scott 19 évet töltött rács mögött egy olyan bűncselekmény miatt, amelyet nem ők követtek el.

Tizenhét évesek voltak, amikor letartóztatták őket,

mert egy bandaháborúban állítólag megöltek egy 19 éves, négy hónapos terhes lányt, Karen Summerst. Ez még 1994-ben történt - idézte fel a Daily Beast.

A gyilkossággal vádolt tiniknél

nem találták meg a gyilkos fegyvert, ahogyan az ujjlenyomataikat és a DNS-üket sem azonosították

a helyszínen és a meneküléskor használt autóban. Ellenben két szemtanú azt állította, a fiúk lőtték le a fiatal terhes lányt.

A Summers halála utáni napon egy nyomozó anyja otthonában meglátogatta Michael Lee Wilsont, a banda egyik tagját. A rendőr talált Wilsonnál egy ugyanolyan fegyvert, mint amelyik végzett a lánnyal, és nála állt egy olyan autó is, mint a meneküléskor használt Ford.

Mégsem Wilson volt az ügy fő gyanúsítottja.

A tárgyalások is furcsa körülmények között zajlottak, Wilson állítólag semmire sem emlékezett a gyilkosság napjáról, ezt a bíróság elfogadta. Az esküdtszék kilenc órán át tárgyalta a fiúk ügyét, végül

bűnösnek találták és életfogytiglani börtönre ítélték őket.

19 évet ültek, mire kiderült, hogy ártatlanok. Wilson ugyanis egyik társával még 1995-ben brutálisan kivégezte Richard Yostot, egy éjszakai kisbolt eladóját. A gyilkosságért mindketten halálbüntetést kaptak. Wilson pedig halála előtt bevallotta, hogy De'Marchoe Carpenter és barátja, Malcolm Scott ártatlanok, nem ők ölték meg Karen Summerst.

A két férfi 40 évesen próbálja újjáépíteni az életét.