Meghalt egy palesztin az izraeli összecsapásokban

Vágólapra másolva!
Kelet-Jeruzsálemben egy tizenhét éves palesztin meghalt, sokan pedig megsebesültek az összecsapásokban, amelyek a detektoros kapuk miatt kialakult feszült helyzetben törtek ki.
Vágólapra másolva!

A palesztin egészségügyi minisztérium jelentése szerint Kelet-Jeruzsálemben, a Rasz al-Amúd nevű lakónegyednél kitört zavargásokban halt meg Muhamed Saraf, akit a Háárec szerint egy telepes lőtt le.

A példátlan rendőri készültség ellenére délután számos összecsapás történt Kelet-Jeruzsálem lakónegyedeiben és Ciszjordániában,

több ezren csaptak össze az izraeli biztonságiakkal.

Közülük négyszázötvenen a Jeruzsálemből Rámalláhba vezető kalandiai átkelőnél kitört erőszakos tüntetésen vettek részt. Hebronban

több száz palesztin kövekkel dobált meg egy katonai ellenőrzőpontot,

a katonák könnygáz és villanógránát bevetésével oszlatták a tömeget. A Tekoa nevű telepnél mintegy száz palesztin kövekkel dobálta az utat, két autóban károkat okozva. Ciszjordánia északi részén Náblusznál, és Rámalláh mellett Nalinnál is összecsaptak az izraeli biztonságiakkal a tiltakozó palesztinok.

Körülbelül 190-en sérültek meg.

Az óváros kapuinak környékén előzőleg viszonylag békésen lezajlott a déli muszlim ima. A feszültség azért nagy, mert Izrael fémdetektoros kapukat szereltetett a Templom-hegy bejáratához, a múlt heti terrortámadás miatt.