Drámai népszerűségvesztés után sztároknak hízeleg az elnök

GRAMMY Awards - Rihanna
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 12: Singer Rihanna attends The 59th GRAMMY Awards at STAPLES Center on February 12, 2017 in Los Angeles, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sztárokat fogad a héten Emmanuel Macron francia elnök. A Le Figaro megjegyzi, hogy olyan sztárokkal találkozik, akik kapcsolatban állnak civil szervezetekkel (NGO). Ma Bono jön az elnökhöz, a hét közepén pedig Rihanna.
Vágólapra másolva!
Rihanna Forrás: AFP/2017 Getty Images/Frazer Harrison

Nehéz elvonatkoztatni attól, hogy Macron éppen akkor szervezi a sztártalálkozókat, a bulvárújságok figyelmét is felkeltő eseményeket, amikor kiderült páratlan népszerűségvesztése. A héten készített, és vasárnap, a JDD által közzétett felmérés szerint egyetlen hónap alatt 10 százalékot esett Macron népszerűsége.

Bono Forrás: AFP/Mike Theiler

1995 óta nem fordult elő, hogy egy elnök 30 nap alatt így visszaesett volna. A rengeteg korrupciós ügy, a semmit nem javuló szociális helyzet, a népszerű főparancsnok elüldözése mind-mind a zuhanást eredményezte. A kutatást az ifop végezte.

Emmanuel Macron (mellette a volt vezérkari főnök, aki Macron megszorító csomagja miatt lemondott) Forrás: AFP/Christophe Archambault

Bono és Rihanna is aktívan politizáló sztár, az oktatáshoz kötődő civil szervezetekkel állnak kapcsolatban. Mindketten jótékonykodnak is, bár az ír hazafi, Bono filantrópiájára valamelyest árnyékot vetett, amikor 2006-ban kiderült róla, hogy az adóoptimalizáláshoz is feltűnően jól ért. Írországban megszűnt ugyanis az addigi kedvező adózási lehetőség és gyorsan átmenekült Hollandiába, mert ott kevesebb adót kell fizetni. Emiatt évekig magyarázkodott, a Le Parisiennek például azt mondta, hogy (lelkileg) megsérült a támadások miatt. Mindenesetre, azért maradt Hollandiában.