Hihetetlen módon menekültek meg az árvíz elől a vadnyulak

vadnyúl vad nyúl
A dublini repülőtéren túlszaporodtak a vadnyulak, és komoly veszélyt jelentenek a felszálló gépekre (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A gazda azt mondta, nem akart hinni a szemének, amikor az áradás miatt a szomszédja által rábízott jószágokat volt kénytelen menteni  Új-Zéland egyik kis szigetén.
Vágólapra másolva!

A hétvégén hatalmas, özönvízszerű esőzések voltak Új-Zéland szerte. Az ország déli szigetén található Dunedin városkára és környékére is hatalmas vihar csapott le, pillanatok alatt patakokban folyt a víz mindenhol.

A 64 éves gazda, Ferg Horne a külföldön nyaraló szomszédja, időközben már 15 cm-es vízben álló bárányait próbálta magasabb helyre terelni, amikor a látványtól a szája is tátva maradt.

Lassan már 50 éve gazdálkodom, de ilyet még nem láttam. A körülbelül 40 darab, már bőrig ázott birkák egyikén-másikán vadnyulak ültek. Persze a mobiltelefonommal azonnal lefotóztam őket".

- nyilatkozta Ferg.

Új-Zélandon egyébként az utóbbi években nagyon elszaporodtak a vadnyulak, és mivel a gazdák szerint nagyon kártékonyak, ezért szinte azonnal lelövik őket, ahogy megjelennek a gazdaságok környékén.

Új-Zélandon kártékony állatnak tartják a túlszaporodott vadnyulakat, így ahol érik, irtják őket. Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Reiner Bernhardt

Ferg Horne hozzátette, hogy mivel ilyen találékony volt ez a három vadnyúl, ezért nem bántotta őket.

- mondta a gazda, akinek végül sikerült a farm egy szárazabb részére terelni a birkákat. Ahogy felértek a magasabb területre, a nyulak lepattantak a bárányokról, és tovább álltak. Így tehát az összes birka és a "három potyautas" is túlélte a nagy vizes kalandot.