Súlyos vonatbaleset történt Barcelonában

Barcelona, vonatbaleset
A picture taken on July 28, 2017 and obtained from the Instagram account "Ungatodecheshire" shows a commuter train which slammed into the end of the platform during the morning rush hour at Francia station in the Spanish city of Barcelona. Eighteen people were injured, one of them seriously, and about 30 others were examined by medics, a spokesman for the civil protection services said. / AFP PHOTO / - / NO ARCHIVES
Vágólapra másolva!
A vonat nem tudott megállni a végállomáson, nekihajtott az ütközőbaknak – írta a Telegraph.
Vágólapra másolva!

Az első hírek még 48 sérültről számoltak be, az El Pais délutáni friss cikkében viszont arról ír,

56-ra emelkedett a sérültek száma, az egyikük állapota súlyos.

Forrás: AFP/-

Hogy a vonat miért nem tudott megállni a spanyolországi Estació de França állomáson, azt egyelőre nem lehet tudni. Utoljára július 18-án végeztek karbantartási munkákat a szerelvényen. A vezető 7 éve dolgozott a vasútnál.

A vonat vezetője is a sérültek között van.

Josep Rull, a katalán kormány tagja sajtóérdeklődésre elmondta, a vonat az állomáshoz érve lelassított, ezért nem történt nagyobb baleset. Azok az utasok szenvedtek súlyos sérüléseket, akik még azelőtt felálltak székeikből, hogy megállt volna a szerelvény.

Forrás: MTI/EPA/EFE/Quique Garcia

A The New York Times emlékeztetett, legutóbb 2013-ban Észak-Spanyolországban történt súlyos vonatbaleset, akkor 80-an haltak meg. A vonatvezetőt letartóztatták, mert telefonált, amikor a szerelvény 153 km/órával ment.