Lövöldözés egy németországi szórakozóhelyen, egy halott

lövöldözés német diszkó
Konstanz, 2017. július 30. A Grey diszkó Konstanzban 2017. július 30-án, miután hajnalban egy 34 éves férfi lövöldözött az éjszakai szórakozóhelyen. Egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték. A tettessel vívott tűzpárbajban egy rendőr nem életveszélyesen megsebesült. (MTI/EPA/Oliver Hanser)
Vágólapra másolva!
Lövöldözés történt vasárnapra virradóra egy szórakozóhelyen a németországi Konstanzban, a támadó egy embert megölt a helyszínen, hárman megsebesültek.
Vágólapra másolva!

A Baden-Württemberg tartományban, a svájci határnál fekvő Konstanz rendőrkapitánysága és az ügyészség közös közleménye szerint a feltételezett elkövető egy

34 éves férfi, aki hajnali fél öt körül nyitott tüzet a szórakozóhelyen. Egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített.

Konstanz, 2017. július 30. A Grey diszkó Konstanzban 2017. július 30-án, miután hajnalban egy 34 éves férfi lövöldözött az éjszakai szórakozóhelyen. Egy embert megölt, hármat súlyosan megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték. A tettessel vívott tűzpárbajban egy rendőr nem életveszélyesen megsebesült. (MTI/EPA/Oliver Hanser) Forrás: MTI/EPA/Oliver Hanser

A lövöldözés után a támadó elhagyta a helyszínt, nem sokkal később

a rendőrök tűzpárbajban életveszélyesen megsebesítették, majd a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A tűzpárbaj során eltalált egy rendőrt, aki nincs életveszélyben.

A szórakozóhely számos vendége pánikszerűen elhagyta az épületet, az ügyészség közleménye szerint nem lehetett tudni, hogy egy vagy több támadóról van szó, ezért különleges alakulatokat és egy rendőrségi helikoptert is a helyszínre vezényeltek. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság szemtanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadó gépfegyverrel nyitott tüzet a szórakozóhelyen.

A támadás indítéka egyelőre ismeretlen.

Az iraki férfi több mint 15 éve a konstanzi járásban lakott. A támadás a nyomozás első megállapításai szerint "valószínűleg egy vitára vezethető vissza", amely a feltételezett elkövető "személyes környezetében" keletkezett – áll a közleményben.