A pakisztáni parlament megválasztotta az új miniszterelnököt

Vágólapra másolva!
A pakisztáni parlament kedden megválasztotta az ország új miniszterelnökét, a tisztséget a volt olajipari miniszter, Sahid Hakan Abbaszi tölti be, aki múlt péntek óta ideiglenes kormányfő volt.
Vágólapra másolva!

Kedden elnyert megbízatása várhatóan rövid ideig tart majd, mivel a múlt hét pénteken lemondásra kényszerült kormányfő, Navaz Sarif öccsét, Sahbaz Sarifot nevezte meg utódjául - egyúttal pedig ő bízta meg Abbaszit az ideiglenes kormányfői tiszt ellátásával.

de időbe fog telni, amíg indul a választásokon" - mondta szombaton a lemondott kormányfő.

Az 56 éves Sahbaz Sarif jelenleg Pandzsáb tartomány főminisztere, és csak a parlamenti választásokon aratott győzelme esetén lehet kormányfő.

Navaz Sarif pénteken mondott le, mert a legfelsőbb bíróság méltatlannak találta őt tisztsége betöltésére az ellene lefolytatott korrupciós ügyben.

A bíróság megállapította, hogy Sarif és családja nem tud elszámolni hatalmas vagyonával, és utasította a nyomozó hatóságot, hogy indítson bűnügyi eljárást Sarif, két fia, egy lánya, veje és a Sarif vezette Pakisztáni Muzulmán Liga-N kormányzópárt egyik tagja ellen.

Az ítélet része, hogy Sarif soha többé nem lehet parlamenti képviselő.