Tudatlan és ideges locsogás Soros blogján - a gazdájuk miatt

Tunisian President Beji Caid Essebsi Meets U.S. Officials And Business Leaders GettyImageRank2 Group Discussion Leadership Wealth Business HORIZONTAL USA Washington DC POLITICS Blocked Terms Millionnaire George Soros Blair House litens Beji Caid Essebsi 2
WASHINGTON, DC - MAY 20: Billionaire George Soros litens to remarks by Commerce Secretary Penny Pritzker and Tunisian President Beji Caid Essebsi during a roundtable discussion with a group of American business leaders, at the Blair House May 20, 2015 in Washington, DC. The US Commerce Department hosted the discussion titles as the status of reforms that are critical to increasing commercial opportunities in Tunisia and improving the country's investment climate." Mark Wilson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ironikusnak szánt cikket jelentetett meg Soros 444 nevű blogja arról, hogy a Nyelv és Tudomány internetes újság alapján megírtuk: egy algériai migráns 1931-ben kalapáccsal agyonverte Soros György nagybátyját. Az írásnak a blog nem különösebben örült.
Vágólapra másolva!

A cikk nem lenne különösebben érdekes, az ellenzéki propagandaoldal megkapta az utasítást, ráadásul Soros György blogjáról van szó, mondhatni teszik a dolgukat. Pontosan tudják persze, hogy logikus a kérdés: hogy lehetséges az, hogy valakinek egy migráns agyonveri a nagybátyját, majd egy ilyen családi tragédia után évente egymillió migránst akar Európába betelepíteni és le akarja bontani Magyarországon az országot és az egész Európát védő kerítést.

Ami érdekesebb, a tudatlanság és Soros mentegetése a látszólag kicsinek és legjelentéktelenebbnek tűnő ügyekben is.

Arról értekezik a blogon az alkotó, hogy 1931-ben nem migráns volt az algériai gyilkos, mert Algéria Franciaország gyarmata volt. A 444 alkotójának polcán nyilván több történelmi tanulmány áll sorban erről a korszakról. Leginkább Serge Berstein és Pierre Milza ötkötetes művét javasoljuk. Sajnos, két kötetet is kézbe kell vennie az alkotónak, az első kötet végét és a második elejét ajánlhatjuk. Nyilvánvalóan ideológiai problémája sem lesz a tudományos munkával, így végképp érdemes forgatnia. Kiderül belőle, hogy 1920 és 1939 között zajlott a "harmadik migránshullám", Algériából Franciaországba, és a bevándorlókat kifejezetten migránsoknak nevezték. Annál is inkább, mert Algéria függetlenné válása után, tehát a hatvanas évektől az algériai bevándorlókat már úgy hívták, hogy immigránsok. Akkor már nem migránsoknak. De 1931-ben természetesen még annak.

A félműveltség mellett vicces Soros múltjának szebbé varázslása is. Azt írja az alkotó, hogy Soros "fiatal szeretőjével való elmérgesedett pereskedése" is közismert. Ha már erről ír a blog, akkor érdemesebb lenne pontosabban fogalmazni. Nem az volt a legérdekesebb az ügyben, hogy a bíróságon csúnyákat mondtak egymásra.

Hanem, hogy a nagy filantróp Soros összeverte a szeretőjét, a nagy emberbarát megvert egy nőt.