Zaklatták az iskolást, ötven motoros kísérte órára

iskolai zaklatás motorosok
Vágólapra másolva!
Egyre súlyosabb probléma az Egyesült Államokban, hogy az iskolai közösség „kipécéz" magának valakit és folyamatosan zaklatja. Egy amerikai motorosklub tagjai egyszerű, de hatékony módszerrel próbáltak segíteni: reggel elkísérik iskolába menet.
Vágólapra másolva!

Az USA Indiana államának északkeleti részén található Dekalb megyében él Phil Mick, aki hatodik osztályba jár, és annyira kétségbeejtő helyzetbe került,

hogy már az öngyilkosságra gondolt.

Sajnos mindig is a csoportdinamika része volt, hogy egy-egy közösség tagjai folyamatosan zaklatnak valakit, de az igazán jól működő csoportokban a legtekintélyesebb tagok megvédik az áldozatokat. Éppenhogy azzal erősítik meg az általuk dominált csoportot, hogy nem hagyják mindennapossá válni a zaklatást, nem vesznek részt benne, hanem megakadályozzák. Ha nem jól működik az iskolai közösség, és ha a tanárok sem képesek uralni ezeket a folyamatokat, akkor pokollá válhat egy-egy diák élete. Ráadásul az okostelefonok és a közösségi oldalak sokszor még „hatékonyabbá" teszik a zaklatást.

Phil Mick középen, körülötte a helyi motorosklub tagjai az iskola bejáratánál Forrás: FOX59 - Brent Warfield

Egyre több esetről ad hírt a média, hogy a társaik zaklatásának kitett tizenévesek öngyilkosságba menekülnek. Szerencsére Phil Mick megosztotta problémáját az édesanyjával, aki pedig a helyi motorosklubhoz fordult. Ennek vezetője, Brent Warfield évek óta foglalkozik a problémával, és igyekszik segíteni az elviselhetetlen helyzetbe került diákokon. A módszer egyszerű, de hatásos. Egyik reggel több mint ötven bőrdzsekis motoros kísérte iskolába Philt, hogy ezzel hívják fel a figyelmet a zaklatás problémájára.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!